De abdij en zijn geheimen.

Authenticiteit en kwaliteit.

Op 60 min van Hotton.

De abdij van Orval met zijn museum, brouwerij en kaasmakerij.

Een bezoek aan de ruïnes van de oude cisterciënzerabdij laat je een plek ontdekken die doordrenkt is van authenticiteit. Op de bodem van een vallei ontspringt de Mathilde-fontein en zijn legende.

Het pension vervoert u naar het cisterciënzer scriptorium. Video-animaties op grote lessenaars laten je kennismaken met de geschiedenis van het klooster en het leven van de kloostergemeenschap vandaag (10 minuten). Geanimeerde modellen laten je vervolgens kennismaken met de drie tijdperken van de architectuur van de abdij.

Het interpretatiecircuit in de middeleeuwse ruïnes verklaart de bestemming van de kloosterplaatsen.

In de 18e-eeuwse kelders zijn de collecties heilige kunst en de oude smederijen, ondergebracht.

De tuin met geneeskrachtige planten illustreert het gebruik van de apotheek met zijn historische voorwerpen.

In het seizoen worden artistieke of thematische tentoonstellingen toegevoegd.

De brouwerij

Orval bier wordt gekenmerkt door een hoge gisting en een lange lagering die het zijn complexe en fruitige smaak geven, een subtiele harmonie tussen volrond en bitter.

Sinds 1931 dankt hij zijn onvergelijkbare smaak vooral aan de kwaliteit van het water, de hop en de gisten. Het bier wordt gebrouwen met bepaalde, sterk aromatische hopvariëteiten, die geselecteerd werden door de allereerste meester-brouwer van Orval, die uit Beieren afkomstig was.  En de Engelse methode van dry-hopping geeft het een diversiteit aan aroma's met behoud van de bitterheid.

De verschillende stadia van gistingsstadia - gecombineerde gisting, met de originele gist en met een  wilde gist, gevolgd door hergisting op fles - vereisen een lange rijpingstijd en talrijke kwaliteitscontroles.